Takipte Kalın :)

3 Temmuz 2018 Salı

KIYMALI İÇLİ KÖFTE



















KIYMALI İÇLİ KÖFTE

MALZEMELER:


  • 1 kilo düğürcük
  • 1-2 su bardağı un
  • 1 bardak irmik
  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz


İÇ HARCI İÇİN:


  • 1 kilo düğürcük
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, pul biber, kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon ve köri


HAZIRLANIŞI


  1. Önceklikle iç harcı hazırlayalım.
  2. Yağı ve kıymayı bir tavaya alıp hafif kavuralım daha sonra soğanı ve maydanozu ekleyip iyice kavuralım.
  3. Kavurduktan sonra tuzunu ve baharlarını ekleyip biraz daha kavuralım. (İsteğe göre baharatı az veya çok koyulabilir)
  4. Tamamen piştikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım. Kıyma soğuyana kadar köfteyi hazırlayalım.
  5. Köfte için bulguru ve irmiği bir leğene alalım ve üzerini bir parmak kadar geçecek şekilde soğuk suyla ıslatalım.
  6. *Bulgur suyunu iyice çektikten sonra un, yumurta ve tuzu ekleyip yoğuralım. (Ne çok cıvık ne de çok katı olmayacak şekilde gerekirse üzerine un ilave edebilirsiniz)
  7. Elimizi ıslatmamız için bir tasa soğuk su koyalım. 
  8. Köfteyi yoğurduktan sonra elimizi önce hafif ıslatalım ve cevizden biraz büyük olacak şekilde hepsini yuvarlayalım.
  9. Yuvarladığımız köfteyi bir elimize alalım ve diğer elimizin işaret parmağıyla avucumuzun içinde çevirerek köfteyi bardak şekline getirelim. (Bu işlemi yapmadan önce yine elimizi hafif ıslatalım) 
  10. Şekil verdiğimiz köftenin içine bir tatlı kaşığı kadar hazırladığımız kıyma harcından koyalım. Köftenin içerisindeki kıymanın iyi pişmesi için elimizle kıymanın üzerine birkaç damla su damlatalım ve ağzını kapatalım.
  11. Yuvarladığımız köfteler tamamen bitene kadar bu işlemi yapalım.
  12. Bittikten sonra köfteleri haşlamak için bir tencereye su koyalım ve kaynatalım.
  13. Su kaynadıktan sonra tencerenin tabanının alacağı kadar köfteyi içine atıp haşlayalım. Süzgeç yardımıyla suyun içinden köfteleri başka bir tencereye alalım. Yine köftelerin tamamı bitene kadar bu şekilde haşlayalım.
  14. Köftelerimiz haşlandıktan sonra isterseniz bir tasta yumurta çırpıp köfteleri yumurtayla kızartabilir isterseniz de sarımsaklı yoğurt ve salça soyuyla yiyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN :)











1 yorum: