KIYMALI İÇLİ KÖFTE
MALZEMELER:
- 1 kilo düğürcük
- 1-2 su bardağı un
- 1 bardak irmik
- 3 yumurta
- 1 yemek kaşığı tuz
İÇ HARCI İÇİN:
- 1 kilo düğürcük
- Yarım kilo kıyma
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım bağ maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber, pul biber, kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon ve köri
HAZIRLANIŞI
- Önceklikle iç harcı hazırlayalım.
- Yağı ve kıymayı bir tavaya alıp hafif kavuralım daha sonra soğanı ve maydanozu ekleyip iyice kavuralım.
- Kavurduktan sonra tuzunu ve baharlarını ekleyip biraz daha kavuralım. (İsteğe göre baharatı az veya çok koyulabilir)
- Tamamen piştikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım. Kıyma soğuyana kadar köfteyi hazırlayalım.
- Köfte için bulguru ve irmiği bir leğene alalım ve üzerini bir parmak kadar geçecek şekilde soğuk suyla ıslatalım.
- *Bulgur suyunu iyice çektikten sonra un, yumurta ve tuzu ekleyip yoğuralım. (Ne çok cıvık ne de çok katı olmayacak şekilde gerekirse üzerine un ilave edebilirsiniz)
- Elimizi ıslatmamız için bir tasa soğuk su koyalım.
- Köfteyi yoğurduktan sonra elimizi önce hafif ıslatalım ve cevizden biraz büyük olacak şekilde hepsini yuvarlayalım.
- Yuvarladığımız köfteyi bir elimize alalım ve diğer elimizin işaret parmağıyla avucumuzun içinde çevirerek köfteyi bardak şekline getirelim. (Bu işlemi yapmadan önce yine elimizi hafif ıslatalım)
- Şekil verdiğimiz köftenin içine bir tatlı kaşığı kadar hazırladığımız kıyma harcından koyalım. Köftenin içerisindeki kıymanın iyi pişmesi için elimizle kıymanın üzerine birkaç damla su damlatalım ve ağzını kapatalım.
- Yuvarladığımız köfteler tamamen bitene kadar bu işlemi yapalım.
- Bittikten sonra köfteleri haşlamak için bir tencereye su koyalım ve kaynatalım.
- Su kaynadıktan sonra tencerenin tabanının alacağı kadar köfteyi içine atıp haşlayalım. Süzgeç yardımıyla suyun içinden köfteleri başka bir tencereye alalım. Yine köftelerin tamamı bitene kadar bu şekilde haşlayalım.
- Köftelerimiz haşlandıktan sonra isterseniz bir tasta yumurta çırpıp köfteleri yumurtayla kızartabilir isterseniz de sarımsaklı yoğurt ve salça soyuyla yiyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN :)
Nefis görünüyor ♥ ellerine sağlık :)
YanıtlaSil