MALZEMELER:
- 3 yufka
- 250 gr beyaz peynir
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 kaşık tereyağı
YAPILIŞI:
- Öncelikle içine süreceğimiz harcı hazırlayalım.
- Yumurtayı, sütü ve sıvı yağı bir kasede çırpalım.
- Tereyağ ile tavayı yağlayalım.
- İlk yufkayı tavaya serelim, kenarları dışarıda kalsın.
- Hazırladığımız harcın üçte birini dökelim.
- 2. yufkayı ortadan bölüp buruşturarak tavaya yayalım.
- Kalan harcın yarısını yufkanın üzerine dökelim.
- Peyniri eşit şekilde serpelim.
- 3. yufkayı buruşturarak serelim.
- Kalan harcı döküp kenarlardan sarkan yufkaları üzerine örtelim.
- 1 kaşık tereyağını küçük parçalara ayırıp üzerinde erittikten sonra arkalı önlü pişirelim.
- Servis tabağına aldığımız böreği ılık servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN 😊😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder