Takipte Kalın :)

25 Temmuz 2018 Çarşamba

PATATESLİ TUZLU KEK




PATATESLİ TUZLU KEK

MALZEMELER:

Malzemeler



  • 2 adet yumurta
  • 3 büyük patates
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 buçuk su bardağı +1 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 kesme şeker veya 2 çay kaşığı toz şeker



YAPILIŞI:




  1. Öncelikle yumurta şeker ve tuz 1. 2 dakika çırpılır.
  2. Üzerine yağ ve yoğurt eklenir ve iyice karıştırılır.
  3. Ardından un kabartma tozu baharatlar rendelenmis ve suyu sıkılıp atılmış soğan küçük küpler halinde kesilmiş patates ilave edilip güzelce karıştırılır.
  4. Yağlanmış orta boy fırın tepsisine dökülür.
  5. Üzeri düzeltilir ve önceden ısıtılmış 180 dereceki fırında altı üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 45. 50 dakika kadar pişirilir pişen kek fırından alınır bekletilerek biraz ılıtılır.
  6. Normal kek gibi piserken fırının kapağını ilk 20 dakika açmayın.
  7. Dilimlenir ve servis edilir. 

AFİYET OLSUN :) :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder