Takipte Kalın :)

15 Temmuz 2018 Pazar

KEŞKEK ( HERİSE )




KEŞKEK ( HERİSE )


MALZEMELER:

  • 1 Kilo yarma 
  • 1 tam tavuk göğsü
  • tuz
  • su
Üzeri için:
  • Tereyağı 
  • Pul biber

YAPILIŞI:

  1. Öncelikle tavuğu ve yarmayı yıkayalım.
  2. Büyük bir tencereye tavuk ve yarmayı koyalım.
  3. Üzerleri geçecek kadar su ile dolduralım.
  4. Kaynamaya bırakalım.
  5. Yaklaşık 1 saat kaynatalım.
  6. Bi 15-20 dakika da tahta kaşıkla karıştırarak kaynatalım.
  7. Üzerine bir tutam tuz atalım ve karıştırmaya devam edelim.
  8. Servis tabağına alalım.
  9. Erittiğimiz tereyağının içine biraz pulbiber atalım.
  10. Keşkek'in üzerine dökelim.
Not: Keşkek'in püf noktası sürekli karıştırmaktır. Tavukla yarmanın birbirine geçmesi için....


AFİYET OLSUUN 😊😊😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder