KEŞKEK ( HERİSE )
MALZEMELER:
- 1 Kilo yarma
- 1 tam tavuk göğsü
- tuz
- su
Üzeri için:
- Tereyağı
- Pul biber
YAPILIŞI:
- Öncelikle tavuğu ve yarmayı yıkayalım.
- Büyük bir tencereye tavuk ve yarmayı koyalım.
- Üzerleri geçecek kadar su ile dolduralım.
- Kaynamaya bırakalım.
- Yaklaşık 1 saat kaynatalım.
- Bi 15-20 dakika da tahta kaşıkla karıştırarak kaynatalım.
- Üzerine bir tutam tuz atalım ve karıştırmaya devam edelim.
- Servis tabağına alalım.
- Erittiğimiz tereyağının içine biraz pulbiber atalım.
- Keşkek'in üzerine dökelim.
Not: Keşkek'in püf noktası sürekli karıştırmaktır. Tavukla yarmanın birbirine geçmesi için....
AFİYET OLSUUN 😊😊😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder