ETLİ LAHANA SARMASI
Malzemeler:
- 1 adet orta boy lahana
- 500 gr kıyma
- 2 su bardağı pirinç
- 2 çorba kaşığı biber salçası
- 1/2 demet maydonoz
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi
- tuz, kara biber, pul biber, kimyon
- 1 su bardağı zeytin yağı
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı zeytin yağı
- su
YAPILIŞI:
- Lahanayı alt kısmından keserek yapraklarını çıkartın.
- Derin bir tencereye su koyup kaynatın birazda tuz ekleyin...
- Kaynayan suya lahanaları atıp biraz haşlayın bütün lahanalar bitene kadar bu işlemi yapıp soğumaya bırakın.
- Soğan, sarımsak ve maydonozu ince olacak şekilde doğrayın.
- Pirinci yıkayıp suyunu süzdürün.
- Derin bir kase içerisine pirinç, kıyma, doğradığınız sebzeleri, salça, nar ekşisi, zeytinyağı ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Haşladığınız lahana yapraklarının kenarına hazırladığınız harçtan koyup kenarlarını içine kıvırıp rulo şeklinde sarın.
- Artan kalın lahana kenarlarını düdüklü tencerenin tabanına yerleştirip sardığınız lahanaları yatık şekilde dizip üzerlerine zeytin yağı gezdirip üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin.
- Lahanaların üzerine küçük bir tabak yerleştirin (lahanalar açılmasın diye) altı kısık şekilde 15-20 dk pişirip biraz dinlendikten sonra tenceden çıkartıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder