KURABİYELİ BROWNİ
Malzemeler:
Kurabiyesi İçin:
- 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı damla çikolata
- 2 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1-2,5 su bardağı un
Brownisi İçin:
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 150 gr bitter çikolata
- 75 gr tereyağı
- 1 çorba kaşığı kakao
- 2 paket vanilin
- 1/2 su bardağı un
Arası İçin:
- 35 adet kremalı kakaolu bisküvi (ben ülker rondo esmer kullandım)
Süslemek İçin:
- 2 paket bitter çikolata (180 gr)
YAPILIŞI:
- Kurabiye hamuru için derin kab içerisine unu koyup kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen kalıba bastırarak yerleştirip üzerine kakaolu kremalı bisküvileri dizin.
- Browni için yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpıp, kakao, un ve vanilinleri ekleyip 2-3 dk daha çırpın.
- Tereyağını eritip ocaktan alın ve çikolatayı tereyağına ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırın.
- Tereyağlı çikolatayı yumurtalı karışma ekleyip karıştırıp bisküvilerin üzerine gezdirerek döküp 175 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dk pişirip fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan Kurabiyeli Browniyi dilimleyip üzerini bermari usulü erittiğiniz çikolata ile süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder