SEBZELİ ET
Malzemeler:
- 400 gr kuşbaşı et (ben dana gulaş kullandım)
- 2 adet patates
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıcak su
- tuz, kara biber, pul biber
- zeytinyağı
Kızartmak İçin: sıvıyağ
YAPILIŞI:
- Soğan hariç tüm sebzeleri küp, küp doğrayıp sırasıyla kızartın.
- Etleri tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
- Soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağı ile birlikte suyunu çeken etlere ekleyip soğanlar ölene kadar soteleyip salça ve baharatları ekleyip 5 dk kavurup kızarttığınız sebzelerle birlikte 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip 2-3 dk pişirip ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder