KURU KÖFTE
MALZEMELER:
Yarim kilo az yagli kiyma
1 cay bardagi ekmek ici
1 kucuk sogan rendelenmis
Bir tutam maydanoz ince kiyilmis
2 yumurta
1 yemek kasigi su
1 cay kasigi pul biber
Karabiber,kimyon,nane,tozbiber,yenibahar
(birer fiske yani parmak ucuyla)
Kizartmak icin;
2 yemek kasigi sivi yag
YAPILIŞI:
- Butun malzemeleri karistirip yogurun
- Ekmek icinin ozlesmesi icin 15 dk dinlendirin
- Ceviz buyuklugunde toplar yapip avuc ici ile bastirarak duzlestirin ve yaptiginiz kofteleri ust uste gelmiycek sekilde dizin.
- Genis bir tavaya yagi koyun ve yagi tavanin her yerine yaymaya calisin( tavayi hareket ettirerek) kofteleri dizin.
- Alt ust ederek kizarana kadar pisirin
- Orta ateste pisirirseniz icleri cig kalmaz.
- Ister ekmek arasi ister pilav ustu ,kofteniz hazir efendim....
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder