BÜRYAN PİLAVI
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 6 adet tavuk incik
- 1 adet kuru soğan
- 2 çorba kaşığı fıstık
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- tarçın, karabiber, tuz
- 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı tavuk suyu
YAPILIŞI:
- Pirinçleri derin bir kab içerisine koyup üzerini geçecek kadar sıcak su koyup biraz tuz ekleyip 30 dk bekletin.
- Tavukları tencereye koyup üzerini geçecek kadar yaklaşık 2 lt su koyup haşlayın.
- Haşladığınız tavuğun suyunu süzüp kenara koyun.
- Soğanı ince olacak şekilde doğrayın.
- Pilav tavasına zeytinyağı, tereyağı, soğan ve fıstıkları koyup pembeleşene kadar kavurup suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri ekleyip yaklaşık 10 dk daha kavurup kuş üzümü ve baharatları ekleyip ocaktan alın.
- Orta büyüklükte fırın kabına kavrulan pirinçleri koyup üzerlerine haşladığınız tavuk incikleri yerleştirip 3 su bardağı tavuk suyunu ekleyip 200 derecelik fırında pirinçler suyunu çekene kadar yaklaşık 35-40 dk pişirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder