Takipte Kalın :)

18 Temmuz 2018 Çarşamba

FIRINDA SOSLU KANAT


FIRINDA SOSLU KANAT

Malzemeler:


  • 1 kg kanat
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 5 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • tuz, pul biber, kimyon, kekik


YAPILIŞI:


  1. Tavukları yıkayıp fazla suyunu süzdürün.
  2. Yoğurt, salça, sarımsak, sıvı yağı ve baharatları pürüzsüzleşene kadar karıştırıp tavukların üzerine döküp iyice harmanlayıp ağzı kapalı şekilde buz dolabında 2 saat bekletin.
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tavukları koyup önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 1 saat pişirip sıcak olarak servis yapın.


Afiyet Olsun :)


Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder