FIRINDA SOSLU KANAT
Malzemeler:
- 1 kg kanat
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 5 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
- tuz, pul biber, kimyon, kekik
YAPILIŞI:
- Tavukları yıkayıp fazla suyunu süzdürün.
- Yoğurt, salça, sarımsak, sıvı yağı ve baharatları pürüzsüzleşene kadar karıştırıp tavukların üzerine döküp iyice harmanlayıp ağzı kapalı şekilde buz dolabında 2 saat bekletin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tavukları koyup önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 1 saat pişirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder