SANDAL SEFASI
Malzemeler:
- 2 adet kabak
- 250gr kıyma
- 1 adet kurusoğan
- 1 domates
- 1 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- tuz, karabiber, pulbiber
- zeytinyağı
Sosu İçin:
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
Üzeri İçin:
- kaşar peyniri (rendelenmiş)
YAPILIŞI:
- Kıymayı tencereye koyup ağzı kapalı şekilde altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Soğan ve biberi ince, ince doğrayıp zeytinyağı ile birlikte suyunu çeken kıymaya ekleyip soğanlar ölene kadar kavurun.
- Domates ve sarımsağı rendeleyip kavrulan malzemeye ekleyip suyunu çekene kadar pişirip salça ve baharatları ilave edip 5dk kavurup ocaktan alın.
- Kabakları ortadan ikiye kesip içlerini oyacak ile çıkartın ve fırın kabına yerleştirin.
- Hazırladığınız kıymalı harç ile kabakların içlerini doldurun.
- Sos için salçayı suda çözdürüp kabakların üzerlerine gezdirerek döküp 175 derecelik fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30dk) pişirip fırından çıkartıp üzerlerine kaşar rendesi serpiştitip 5 dk daha fırında bekletip çıkarın.
- sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder