Takipte Kalın :)

16 Temmuz 2018 Pazartesi

SANDAL SEFASI





SANDAL SEFASI

Malzemeler:

  • 2 adet kabak
  • 250gr kıyma
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz, karabiber, pulbiber
  • zeytinyağı


Sosu İçin:


  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su


Üzeri İçin:

  • kaşar peyniri (rendelenmiş)


YAPILIŞI:


  1. Kıymayı tencereye koyup ağzı kapalı şekilde altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Soğan ve biberi ince, ince doğrayıp zeytinyağı ile birlikte suyunu çeken kıymaya ekleyip soğanlar ölene kadar kavurun.
  3. Domates ve sarımsağı rendeleyip kavrulan malzemeye ekleyip suyunu çekene kadar pişirip salça ve baharatları ilave edip 5dk kavurup ocaktan alın.
  4. Kabakları ortadan ikiye kesip içlerini oyacak ile çıkartın ve fırın kabına yerleştirin.
  5. Hazırladığınız kıymalı harç ile kabakların içlerini  doldurun.
  6. Sos için salçayı suda çözdürüp kabakların üzerlerine gezdirerek döküp 175 derecelik fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30dk) pişirip fırından çıkartıp üzerlerine kaşar rendesi serpiştitip 5 dk daha fırında bekletip çıkarın.
  7. sıcak olarak servis yapın.


Afiyet Olsun :)




Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder