FINDIKLI PASTA
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı fındık
- 1,5 su bardağı un
- 2 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Arası İçin:
- 2 paket toz şanti
- 1 kutu krema (200ml)
- 1 çay bardağı soğuk süt
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
Islatmak İçin:
- 1 su bardağı süt
YAPILIŞI:
- Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup mikserle köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış kelepçeli kalıba hazırladığınız harcı döküp üzerini kaşık ile düzleyip iri çekilmiş fındığı kek hamurunun her tarafına serpiştirip 150 derecelik fırında pişirip fırından çıkınca üzerini nemli bez ile örtüp soğumaya bırakın.
- Çırpma kabına toz şantileri, kremayı ve sütü koyup mikser ile çırpın.
- Soğuyan keki kalıptan çıkartıp enlemesine ortadan ikiye kesip ilk parçayı servis tabağına koyup sütün yarısı ile keki ıslatıp üzerine hazırladığınız kremayı sürüp diğer keki kremanın üzerine kapatıp kalan sütü kekin üzerine gezdirip buz dolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder