Takipte Kalın :)

17 Temmuz 2018 Salı

MANTARLI PİZZA




MANTARLI PİZZA

Malzemeler:


  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1/2 toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un


Sos İçin:

  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı acılı ketçap
  • tuz


Üzeri İçin:

  • mantar
  • kırmızı biber
  • siyah zeytin
  • yeşil zeytin 
  • Kaşar peyniri


YAPILIŞI:

  1. İlk olarak sos için domatesin kavuklarını soyup sarımsaklarla birlikte rendeleyip küçük tavaya koyup tuzunu ekleyip kısık ateşte koyulaşana kadar pişirip ocaktan alıp ketçapı ekleyip soğumaya bırakın.
  2. Hamur için derin kab içerisine bütün malzemeleri koyup ele yapışmayan yumuşak hamur yapın.
  3. Hazırladığınız hamuru isterseniz fırın tepsisine döşeyin isterseniz benim gibi 2 parça halinde porsiyonluk yapın.  
  4. Mantar, biber ve zeytinleri istediğiniz ebatta doğrayıp peyniri rendeleyin.
  5. Soğuyan sosu hamurun üzerine sürüp bir miktar kaşar rendesi serpişitip doğradığınız malzemeleri kaşar üzerine döşeyip malzemelerin üzerine çok az miktar daha kaşar serpiştirip 175 derecelik fırında pişirip dilimleyip sıcak olarak servis yapın.


Afiyet Olsun :)


Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder