ETLİ BUĞDAY ÇORBASI
Malzemeler:
- 300 gr parça et (ben dana kulandım)
- 1 su bardağı buğday
Terbiyesi İçin:
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı un
- tuz
- su
Üzeri için
- tereyağı
- nane
YAPILIŞI:
- Buğdayı yıkayıp suyunu süzün.
- Eti doğramadan buğday ile birlikte düdüklü tencereye koyun ve üzerini geçecek şekilde su ekleyip yaklaşık 20 dk haşlayın.
- Haşlanmış malzemeleri kalan suyu ile birlikte büyük bir tencerenin içerisine alıp haşlanmış parça eti biraz iri olacak şekilde didin.
- Terbiyesi için yoğurt, yumurta, tuz ve yeteri kadar su ile birlikte iyice çırpıp buğdaylı etin üzerine döküp orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp yaklaış 15 dk kaynatın.
- Üzeri için tereyağını eritip naneyi kavurup servis ederken çorbanın üzerine gezdirin.
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder