Takipte Kalın :)

16 Temmuz 2018 Pazartesi

ETLİ BUĞDAY ÇORBASI





ETLİ BUĞDAY ÇORBASI

Malzemeler:


  • 300 gr parça et (ben dana kulandım)
  • 1 su bardağı buğday 


Terbiyesi İçin:


  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı un
  • tuz
  • su


Üzeri için


  • tereyağı 
  • nane


YAPILIŞI:


  1. Buğdayı yıkayıp suyunu süzün.
  2. Eti doğramadan buğday ile birlikte düdüklü tencereye koyun ve üzerini geçecek şekilde su ekleyip  yaklaşık 20 dk haşlayın.
  3. Haşlanmış malzemeleri kalan suyu ile birlikte büyük bir tencerenin içerisine alıp haşlanmış parça eti biraz iri olacak şekilde didin.
  4. Terbiyesi için yoğurt, yumurta, tuz ve yeteri kadar su ile birlikte iyice çırpıp buğdaylı etin üzerine döküp orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın.
  5. Kaynamaya başlayınca altını kısıp yaklaış 15 dk kaynatın.
  6. Üzeri için tereyağını eritip naneyi kavurup servis ederken çorbanın üzerine gezdirin.



Afiyet Olsun :)



Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder