CEPLİ POĞAÇA
Malzemeler:
- 2 adet yumurta (sarıları üzerine)
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- alabildiği kadar un
Arası İçin:
- 200 gr yumuşak margarin
Üzeri İçin:
- yumurta sarısı
YAPILIŞI:
- Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak hamur yapın.
- Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bez örtüp 20 dk dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp merdane ile pasta tabağından biraz daha küçük olacak şekilde açıp üzerine yumuşak tereyağı sürüp birbirinin üzerine D şeklinde katlayıp üzerine tekrar tereyağı sürüp yine katlayıp elinizle üzerine bastırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına üzerleri kızarana kadar pişirip soğumaya bırakın.
- Soğuyan poğaçaların ceplerine arzuya göre domates, salatalık, peynir, salam koyarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder