ÇERKEZ TAVUĞU
MALZEMELER:
- 1 Adet tüm tavuk
- 4-5 diş sarımsak
- 4-5 adet kurutulmuş kırmızı biber
- 500 gr ceviz( isteğe bağlı)
- 4-5 dilim bayat ekmeğin içi
- 4 Su bardağı tavuk suyu
- 2 çay kaşığı tuz
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kırmızı toz biber
Üzeri:
- Dereotu
- Ceviz ( İsteğe bağlı )
YAPILIŞI:
- Öncelikle tavuğu temizleyelim ve haşlanması için büyük bir tencereye alalım.
- Tavuğun üzerini tam kapatacak şekilde su dolduralım ve haşlayalım.
- Haşlanan tavuğu tencereden alalım ve ılımaya bırakalım.
- Daha sonra tavuk etlerini kemiklerinden ayıralım büyük büyük didikleyelim.
- Kuru biberleri haşlayıp temizledikten sonra robottan geçirelim.
- Üzerine sarımsakları ve ekmek içini ekleyelim.
- Cevizi de ilave edip tüm malzemeyi çekerek püre haline getirelim.
- Hazırladığımız püreyi başka bir kaba alıp üzerine tuzu ve ılık tavuk suyunu azar azar ilave edelim.
- Koyu muhallebi kıvamı alana kadar karıştıralım.
- Üzerini dereotu yada ceviz ile süsleyebilirsiniz.
- Ilık servis ediniz..
AFİYET OLSUN 😊😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder