Takipte Kalın :)

21 Temmuz 2018 Cumartesi

ÇERKEZ TAVUĞU




ÇERKEZ TAVUĞU 


MALZEMELER: 

  • 1 Adet tüm tavuk
  • 4-5 diş sarımsak
  • 4-5 adet kurutulmuş kırmızı biber 
  • 500 gr ceviz( isteğe bağlı)
  • 4-5 dilim bayat ekmeğin içi
  • 4 Su bardağı tavuk suyu
  • 2 çay kaşığı tuz 
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kırmızı toz biber 
Üzeri: 
  • Dereotu 
  • Ceviz ( İsteğe bağlı ) 




YAPILIŞI:




  1. Öncelikle tavuğu temizleyelim ve haşlanması için büyük bir tencereye alalım.
  2. Tavuğun üzerini tam kapatacak şekilde su dolduralım ve haşlayalım.
  3. Haşlanan tavuğu tencereden alalım ve ılımaya bırakalım.
  4. Daha sonra tavuk etlerini kemiklerinden ayıralım büyük büyük didikleyelim.
  5. Kuru biberleri haşlayıp temizledikten sonra robottan geçirelim. 
  6. Üzerine sarımsakları ve ekmek içini ekleyelim.
  7. Cevizi de ilave edip tüm malzemeyi çekerek püre haline getirelim.
  8. Hazırladığımız püreyi başka bir kaba alıp üzerine tuzu ve ılık tavuk suyunu azar azar ilave edelim.
  9. Koyu muhallebi kıvamı alana kadar karıştıralım.
  10. Üzerini dereotu yada ceviz ile süsleyebilirsiniz.
  11. Ilık servis ediniz..

AFİYET OLSUN 😊😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder