KAKAOLU BARDAK KEK
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 çorba kaşığı kakao
- 2 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Kreması İçin:
- 3 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket toz şanti
- 1 paket vanilin
Pişirmek İçin:
- 12 adet karton bardak
YAPILIŞI:
- Yumurta ve şekeri mikser ile köpürene kadar çırpıp kalan malzemelerin hepsini sırasıyla ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız kek karışımını 12 adet karton bardağa pay edip (bardaklar yağlanmayacak) 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
- Krema için şanti ve vanilinler hariç bütün malzemeyi tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve ılımaya bırakın.
- Ilıyan kremaya toz şanti ve vanilinleri ekleyip mikser ile 10dk çırpın.
- Soğuyan kekleri bardakları keserek çıkartıp keklerin üst kısımlarındaki bombeleri bıçak ile kesip içlerini kaşık ile oyun.
- Hazırladığınız kremayı keklerin içlerien doldurup kalan kremayı krema sıkma aparatıyla keklerin üzerien sıkıp üzerlerini istediğiniz gibi süzleyin.
- Kekleri buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder