ŞEFTALİ REÇELİ
Malzemeler:
- 1kg sert şeftali
- 1kg toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet çubuk tarçın
- 1/2 limon suyu
YAPILIŞI:
- Şeftalilerin kabuklarını soyup ister küp küp isterseniz de benim gibi dilimleyip geniş bir tencereye koyup üzerine şekeri döküp tencerenin ağzını kapatıp 1 gece bekletin.
- Bekletilen tencereyi ocağa koyup kaynamaya başlayınca altını kısarak pişirmeye devam edin.
- Köpürmemesi ve parlak olması için tereyağını ilave edin (şayet köprürse köpüğünü mutlaka alın)
- Çubuk tarçınıda ekleyip 10-15dk sonra çubuk tarçını çıkartın (fazla kalırsa acı bir tat oluyor)
- Kıvamını alana kadar kaynattığınız reçele limon suyunu ekleyip 5dk daha kaynatıp ocaktan alıp ılımaya bırakın.
- Ilıyan reçeli kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın ve istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun :))
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder