Takipte Kalın :)

16 Temmuz 2018 Pazartesi

ŞEFTALİ REÇELİ





ŞEFTALİ REÇELİ

Malzemeler:


  • 1kg sert şeftali
  • 1kg toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1/2 limon suyu


YAPILIŞI:


  1. Şeftalilerin kabuklarını soyup ister küp küp isterseniz de benim gibi dilimleyip geniş bir tencereye koyup üzerine şekeri döküp tencerenin ağzını kapatıp 1 gece bekletin.
  2. Bekletilen tencereyi ocağa koyup kaynamaya başlayınca altını kısarak pişirmeye devam edin.
  3. Köpürmemesi ve parlak olması için tereyağını ilave edin (şayet köprürse köpüğünü mutlaka alın)
  4. Çubuk tarçınıda ekleyip 10-15dk sonra çubuk tarçını çıkartın (fazla kalırsa acı bir tat oluyor)
  5. Kıvamını alana kadar kaynattığınız reçele limon suyunu ekleyip 5dk daha kaynatıp ocaktan alıp ılımaya bırakın.
  6. Ilıyan reçeli kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın ve istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.


Afiyet Olsun :))


Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder